• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Gratinerade fikon med getost och honung

Gratinerade fikon med getost och honung
Foto: Filip Poon
Filip Poon
Filip Poon

Gratinerade fikon med getost och honung

4 steg att laga

5 ingredienser

10 m

Söta, klibbiga och extremt mumsiga fikon med smak av honung och getost. Ett supergott snack som passar utmärkt tillsammans med goda kex /Filip

Ingredienser

portioner10 fikon
  • 10 färska fikon
  • 150 g getost
  • 3 msk honung
  • ev flingsalt

Tillbehör

  • kex (eller rostad bröd)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Snitta “kors” på fikonen och lägg en liten bit getost i varje fikon.
  3. Placera i en ugnssäker form, drizzla honung över och gratinera i övre delen av ugnen i ca 6-10 min.
  4. Ta ut, servera med kex och njut. Tips! Ha på lite flingsalt så blir det extra gott!