Gratinerad potatis och svamp
Gratinerad potatis och svamp
19 ingredienser
En gratäng med gratinerad potatis och svamp är både krämigt och gott att njuta av i helgen. Eller varför inte spara det som blir över i matlådor inför veckan?
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 bit rotselleri
- 2 dl svamp
- 8 potatisar
- mjölk
- smör
- riven muskotnöt
- salt
- vitpeppar
- 1 ägg
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk smör
- 1 dl parmesanost, riven
- frissésallad
- spenat
- vinäger
- olivolja
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Grovhacka lök, selleri och svamp.
- Skala potatisen och koka den.
- Gör en slät potatispuré med mjölk och smör samt smaksätt med salt, vitpeppar och lite muskot. Vänd slutligen ner en äggula.
- Smörfräs lök, selleri, vitlök och svamp. Salta samt peppra så att det blir ” torrt” i pannan.
- Lägg fräset i botten på en ugnsfast form eller i portionsskålar.
- Täck med den ljumna purén och toppa med parmesanost.
- Gratinera på 275 grader några minuter så det får färg.
- Ringla lite olja på toppen.
- Vänd runt frissésallad med spenat, din favoritvinäger, olivolja, salt och lite vitpeppar.
- Servera salladen till gratängen.