Gräddig svampsoppa

30 m
4
Gräddig svampsoppa
Foto: TV4

Hemligheten till den goda svampsoppan är Koskenlaskija-smältost.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

23 september 2015
30 m
4

Du behöver

  • 400 g färska svampar (t ex kantarell, trattkantarell, karl johansvamp, stensopp)
  • 50 g smör
  • 1 lök
  • 1 knippe persilja
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl hönsbuljong
  • 250 g koskenlaskija smältost
  • salt och svartpeppar ur kvarnen

Gör så här

  1. Skär svamparna i bitar och stek dem I kastrullen så länge att vätskan från svamparna avdunstat (ca 5 min)
  2. Tillsätt smör, finhackad persilja och lök. Bryn ca 5 min.
  3. Häll i grädde och hönsbuljong. Koka på låg värme, ca 10 min.
  4. Tillsätt smältosten (Koskenlaskija) och peppar. Smaka av med salt efter eget tycke.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept