Gräddig svampsoppa

8 röster
30 m
4

Hemligheten till den goda svampsoppan är Koskenlaskija-smältost.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g färska svampar (t ex kantarell, trattkantarell, karl johansvamp, stensopp)
  • 50 g smör
  • 1 lök
  • 1 knippe persilja
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl hönsbuljong
  • 250 g koskenlaskija smältost
  • salt och svartpeppar ur kvarnen

Gör så här

  1. Skär svamparna i bitar och stek dem I kastrullen så länge att vätskan från svamparna avdunstat (ca 5 min)
  2. Tillsätt smör, finhackad persilja och lök. Bryn ca 5 min.
  3. Häll i grädde och hönsbuljong. Koka på låg värme, ca 10 min.
  4. Tillsätt smältosten (Koskenlaskija) och peppar. Smaka av med salt efter eget tycke.
23 september 2015
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept