Gräddbräserad abborre med ansjovispotatis

koket.se
Gräddbräserad abborre med ansjovispotatis ny
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gräddbräserad abborre med ansjovispotatis

14 ingredienser

20 m

Fredrik Ersiksson bjuder på en riktigt härlig rätt beståedne av gräddbräserad abborre med ansjovispotatis.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g abborrfilé
  • 2 msk senap
  • ströbröd (till panering)
  • 2 tomater
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka persilja
  • 50 smör
  • 3 dl grädde
  • 1 rödlök
  • 8 potatisar, kokta
  • 2 ägg
  • 1 burk ansjovis (liten)
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Pensla abborrfiléerna med ett tunt lager senap. Vänd filéerna sedan i ströbröd.
  2. Tärna tomaterna.
  3. Hacka dill och lägg undan lite till garnering.
  4. Hacka persiljan.
  5. Smörstek abborren i ca 2 minuter per sida, salta och peppra.
  6. Häll bort överflödigt smör, slå på grädden och låt koka in.
  7. Lägg sedan i tomaterna och låt allt bli varmt, avsluta med dill och persilja.
  8. Tärna rödlöken fint, spara några lökringar till garnering.
  9. Fräs rödlöken i smör tillsammans med skivad potatis, lite salt och vitpeppar.
  10. Vispa ihop grädde och ägg i en bunke.
  11. Häll äggstanningen över potatisen och rör försiktigt. Låt det stena till.
  12. Garnera med ansjovis, lökringar, dill och dillvippor.
  13. Servera abborren med potatisen i pannan.