Gös sashimi med löjrom, pepparrotsgräddfil och tempurapärlor

Gös sashimi med löjrom, pepparrotsgräddfil och tempurapärlor
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Gös sashimi med löjrom, pepparrotsgräddfil och tempurapärlor

16 ingredienser

30 m

Gös med gräddfilssås, löjrom och tempurapärlor är en enkel men så festlig rätt!

Ingredienser

portioner
  • 200 g gös (MSC certifierad)
  • 30 g löjrom
  • 1 dm pepparrot
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 msk citron
  • 0,5 silverlök
  • 1 msk risvinäger, vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • ev 1 strösocker
  • 1 dl tempuramjöl
  • 1-1,5 dl vatten
  • 0,5 l frityrolja
  • salt
  • dill, till servering
  • 1 citron, zest
  • svartpeppar
  • tempurapärlor

Gör så här

  1. Skär gösfilén mot fisk lamellerna i sashimiskivor om ca 0,3 cm tjocka skivor.
  2. Riv ner pepparroten i gräddfilen och pressa i lite citron.
  3. Skär silverlöken tunt på en mandolin och häll över risvinäger och ev. lite socker om löken är jättestark.
  4. Blanda tempuramjöl och vatten. Fritera på ca 170 grader till gyllenbrun tempurapärlor, lägg på papper och salta lätt.
  5. Placera gösen på tallriken. Lägg silverlöken på fisken, ca 3 msk gräddfilsås och en sked löjrom. Toppa med dill, citroncest, svartpeppar och tempurapärlor.