1 msk risvinäger, vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
ev 1 strösocker
1 dl tempuramjöl
1-1,5 dl vatten
0,5 l frityrolja
salt
dill, till servering
1 citron, zest
svartpeppar
tempurapärlor
Gör så här
Skär gösfilén mot fisk lamellerna i sashimiskivor om ca 0,3 cm tjocka skivor.
Riv ner pepparroten i gräddfilen och pressa i lite citron.
Skär silverlöken tunt på en mandolin och häll över risvinäger och ev. lite socker om löken är jättestark.
Blanda tempuramjöl och vatten. Fritera på ca 170 grader till gyllenbrun tempurapärlor, lägg på papper och salta lätt.
Placera gösen på tallriken. Lägg silverlöken på fisken, ca 3 msk gräddfilsås och en sked löjrom. Toppa med dill, citroncest, svartpeppar och tempurapärlor.