Godaste gubbröran med sill och kaviar

29 röster
10 m
6-8
Abba Godaste gubbröran med sill
Foto: Köket
10 m
6-8

Du behöver

  • 300 g potatis, kokt
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 purjolök (liten)
  • 1 förp Abba sill på 5 minuter, filéer
  • 0,5 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 0,5 dl kaviar, på tub
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • salt

Gör så här

  1. Hacka potatisen och äggen i cm-strra bitar. Skiva purjolöken fint. Finhacka dill och gräslök.
  2. Blanda samman alla ingredienser till gubbröran, smaka eventuellt försiktigt av med lite salt.
  3. Gubbröran får gärna stå i kylskåp och dra innan servering och går utmärkt att göra dagen innan.
30 april 2018