• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Godaste gubbröran med sill och kaviar

Abba Godaste gubbröran med sill
Foto: Köket

Godaste gubbröran med sill och kaviar

3 steg att laga

10 ingredienser

10 m

Ett klassiskt och enkelt recept på gubbröra med potatis, purjolök, sill och kaviar. 

Abba 5 minuterssill produkt

Kungshamn, lagrad i bergrum, kunskap, högsta kvalité, lagras likt fint vin. Gör din egen sill snabbt och smidigt!

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner
  • 300 g potatis, kokt
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 purjolök (liten)
  • 1 förp Abba sill på 5 minuter, filéer
  • 0,5 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 0,5 dl kaviar (på tub)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • salt

Gör så här

  1. Hacka potatisen och äggen i cm-strra bitar. Skiva purjolöken fint. Finhacka dill och gräslök.
  2. Blanda samman alla ingredienser till gubbröran, smaka eventuellt försiktigt av med lite salt.
  3. Gubbröran får gärna stå i kylskåp och dra innan servering och går utmärkt att göra dagen innan.