Gnocchi med salsiccia, tomat och chili

21 röster
30 m
4

Busenkel vardagsrätt med gnocchi och tomat som går snabbt att laga. Paolo använder färsen i den italienska salsiccia-korven i stället för vanlig köttfärs.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 750 g färsk potatisgnocchi
  • 3 färska salsicciakorvar (gärna med chili)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili, urkärnad och tunt skivad
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • finhackad persilja att strö över
  • 1,5 dl parmesanost, grovriven
  • olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Ta bort skinnet på salsiccian och skär innehållet i bitar.
  2. Skär tomaterna i halvor.
  3. Värm olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök och chili. Fräs tills vitlöken börjar få färg.
  4. Lägg i salsicciabitarna och bryn blandningen. Tillsätt tomathalvor och basilikablad, låt puttra ca 4-5 minuter, tills tomaterna mjuknat något. Men se till att så många tomater som möjligt behåller formen som halvor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och koka enligt anvisning på förpackningen.
  6. Häll av gnocchin i ett durkslag och häll snabbt över den i stekpannan med salsiccian. Blanda noga.
  7. Strö över hackad persilja och grovriven parmesanost.
12 maj 2018

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept