Gnocchi med salsiccia, tomat och chili

24 röster
30 m
4

Busenkel vardagsrätt med gnocchi och tomat som går snabbt att laga. Paolo använder färsen i den italienska salsiccia-korven i stället för vanlig köttfärs. 

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 750 g färsk potatisgnocchi
  • 3 färska salsicciakorvar (gärna med chili)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili, urkärnad och tunt skivad
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • finhackad persilja att strö över
  • 1,5 dl parmesanost, grovriven
  • olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Ta bort skinnet på salsiccian och skär innehållet i bitar.
  2. Skär tomaterna i halvor.
  3. Värm olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök och chili. Fräs tills vitlöken börjar få färg.
  4. Lägg i salsicciabitarna och bryn blandningen. Tillsätt tomathalvor och basilikablad, låt puttra ca 4-5 minuter, tills tomaterna mjuknat något. Men se till att så många tomater som möjligt behåller formen som halvor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och koka enligt anvisning på förpackningen.
  6. Häll av gnocchin i ett durkslag och häll snabbt över den i stekpannan med salsiccian. Blanda noga.
  7. Strö över hackad persilja och grovriven parmesanost.
12 maj 2018

Laddar fler recept