Glutenfria hallongrottor

Glutenfria hallongrottor
Foto: Tukan Förlag
Jessica FrejMaria Blohm
Jessica FrejMaria Blohm

Glutenfria hallongrottor

7 ingredienser

20 min

Ljuvliga, glutenfria hallongrottor bakade på mandelmjöl. Tips! Testa att fylla dina hallongrottor med vaniljkräm istället för sylt.

Ingredienser

portioner kakor
  • 120 g mandelmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g strösocker
  • 100 g smör
  • 100 g majsstärkelse
  • 30 g majsmjöl
  • 50 g hallonsylt
  • Små pappersformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Väg upp alla ingredienser utom sylten, nolla vågen mellan ingredienserna och häll rakt ur förpackningen.
  3. Arbeta samman för hand till en deg.
  4. Dela degen i 20 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg i en form, placera dem på en plåt.
  5. Tryck ett litet hål i varje boll. Lägg en liten klick sylt i varje hål.
  6. Grädda i 10 minuter i 200 grader över-/ undervärme i mitten av ugnen.