Glutenfri citronpasta med burrata, kronärtskocka och pistagenötter

Zeta Glutenfri citronpasta med burrata, kronärtskocka och pistagenötter
Foto: Zeta

Glutenfri citronpasta med burrata, kronärtskocka och pistagenötter

12 ingredienser

20 min

Enkel och fräsch vardagslyx - färdigt på bara 20 minuter! Krämig och smakrik pasta med citron, kronärtskocka, krämig burrata och pistagenötter.

Zeta Spaghetti Glutenfri
Zeta Spaghetti Glutenfri

Zeta Spaghetti Glutenfri

Smakar väldigt likt vanlig pasta, kokar inte sönder och har bra al dente-känsla.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Ricotta
  • 2 citroner, saft och zest
  • 1 förp Zeta Crème av kronärtskockor
  • 1 förp Zeta Kronärtskockor marinerade
  • 400 g Zeta Spaghetti Glutenfri
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 förp Zeta Burrata
  • svartpeppar, nymalen
  • flingsalt
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • ca 30 g rucolasallad

Gör så här

  1. Vispa ihop ricotta med citronzest från 1 citron, citronjuice från båda citronerna och kronärtskockscrème. Vänd ner avrunna kronärtskockor. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 1,5 dl pastavatten.
  3. Vänd ner citronkrämen i spaghettin. Späd med pastavatten tills såsen har en krämig konsistens.
  4. Finhacka persilja. Skala och grovhacka pistagenötter.
  5. Toppa pastan med burrata, persilja, pistagenötter, grovmalen svartpeppar, flingsalt och några droppar olivolja. Servera gärna med lite rucola vid sidan.
TIPS!
Olivolja - därför är det bästa valet
Olivolja därför är det bästa valet header

Olivolja - därför är det bästa valet

Vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut?

Läs mer

Pinsa - 11 enkla och goda recept
Zeta Pinsa med salamino peperoni

Pinsa - 11 enkla och goda recept

Busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar.

Läs mer