Gluten- och laktosfri smulpaj

28 röster
40 m
4-6
Gluten- och laktosfri smulpaj
Foto: TV4

Leilas smulpaj med jordgubbar och rabarber görs på mandelmjöl, dadlar och agavesirap. Fri från både gluten och laktos.

Sugen på att testa fler av Leilas goda recept? Här kan du köpa hennes nya bok The Fresh Foodie.

Visa mer
40 m
4-6

Du behöver

  • 1 l färska jordgubbar
  • ca 6 stjälkar rabarber
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk kardemumma
  • 2 msk agavesirap
  • ingefära efter tycke och smak

Smultäcke

  • 2 msk kokosolja
  • 3 dl boveteflingor
  • 2 msk agavesirap
  • 1 dl mandelmjöl
  • 200 g urkärnade dadlar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Stek sedan i en panna med kokosolja tillsammans med kardemumma och agavesirap tills det fått lite färg.
  3. Lägg upp i en form eller låt dem ligga kvar i en ugnssäker stekpanna.
  4. Dela jordgubbarna och riv ingefära och blanda med rabarbern.
  5. Nyp ihop kokosolja, boveteflingor, agavesirap, mandelmjöl och fint tärnade dalar till en smuldeg och strö det över frukten.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
27 maj 2015

laddar fler recept...

Laddar fler recept...