Gluten- och laktosfri smulpaj

Gluten- och laktosfri smulpaj
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Gluten- och laktosfri smulpaj

30

11 ingredienser

40 m

Leilas smulpaj med jordgubbar och rabarber görs på mandelmjöl, dadlar och agavesirap. Fri från både gluten och laktos.

Sugen på att testa fler av Leilas goda recept? Här kan du köpa hennes nya bok The Fresh Foodie.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 l färska jordgubbar
  • ca 6 stjälkar rabarber
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk kardemumma
  • 2 msk agavesirap
  • ingefära (efter tycke och smak)

Smultäcke

  • 2 msk kokosolja
  • 3 dl boveteflingor
  • 2 msk agavesirap
  • 1 dl mandelmjöl
  • 200 g dadlar, urkärnade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Stek sedan i en panna med kokosolja tillsammans med kardemumma och agavesirap tills det fått lite färg.
  3. Lägg upp i en form eller låt dem ligga kvar i en ugnssäker stekpanna.
  4. Dela jordgubbarna och riv ingefära och blanda med rabarbern.
  5. Nyp ihop kokosolja, boveteflingor, agavesirap, mandelmjöl och fint tärnade dalar till en smuldeg och strö det över frukten.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.