Gluten- och laktosfri smulpaj

30 röster
40 m
4-6
Gluten- och laktosfri smulpaj
40 m
4-6

Du behöver

  • 1 l färska jordgubbar
  • ca 6 stjälk rabarber
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk kardemumma
  • 2 msk agavesirap
  • ingefära (efter tycke och smak)

Smultäcke

  • 2 msk kokosolja
  • 3 dl boveteflingor
  • 2 msk agavesirap
  • 1 dl mandelmjöl
  • 200 g dadlar, urkärnade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Stek sedan i en panna med kokosolja tillsammans med kardemumma och agavesirap tills det fått lite färg.
  3. Lägg upp i en form eller låt dem ligga kvar i en ugnssäker stekpanna.
  4. Dela jordgubbarna och riv ingefära och blanda med rabarbern.
  5. Nyp ihop kokosolja, boveteflingor, agavesirap, mandelmjöl och fint tärnade dalar till en smuldeg och strö det över frukten.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
27 maj 2015