Edulis ostron med sansho vinägrett

Gigas ostron
Frida Ronge
Frida Ronge

Edulis ostron med sansho vinägrett

9 ingredienser

10 m

Edulis ostron är stora och saftiga ostron med en fyllig havssmak. Perfekta som en lyxig förrätt eller delikatess vid speciella tillfällen.

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner
  • 6 ostron (gärna Edulis)
  • 2 msk äpple, finskuret
  • 2 msk stjälkselleri, finskuren
  • 2 msk gurka, finskuren
  • 2 msk schalottenlök, finskuren
  • 1 dl risvinäger (vitvinsvinäger eller champagnevinäger)
  • sanshopeppar
  • 2-3 droppar kallpressad rapsolja (eller olivolja)
  • flingsalt (eller soja)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda ihop allt utom sanshopeppar, olja och flingsalt.
  2. Lägg blandningen i ostronen och toppa med sanshopeppar, flingsalt och några droppar kallpressad rapsolja eller olivolja.