Zucchini, aubergine och tomat

20 röster
4

En superläcker rätt som kommer från det franska köket. Den serveras ofta med lammstek, men passar till de flesta kötträtter och även till fisk. Gratängen passar fint på buffébordet och receptet kan dubbleras.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 zucchini (ca 400g)
  • 1 aubergine (ca 400 g)
  • 4 tomater
  • 1 dl riven ost
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skär auberginen i tunna skivor och stek dem i olivolja. Låt dem rinna av på hushållspapper. Skär zucchini och tomater i tunna skivor.
  2. Riv osten, hacka persiljan och skala vitlöksklyftorna. Blanda samman perslja och ost och pressa ner vitlöken. Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Lägg på ostblandningen och droppa över olivoljan.
  3. Gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och gratängen fått fin färg.
19 maj 2008
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept