Brunkål på GI-vis

0 röster
1h 30 min
Brunkål på GI-vis
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En klassiker på julbordet som här är GI-korrekt.

Visa mer
1h 30 min

Du behöver

  • 1 vitkålshuvud
  • 2 msk smör
  • sötningsmedel motsvarande 1 msk sirap
  • 1 msk Ättiksprit
  • 3 dl buljong
  • salt
  • malen vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skölj kålen, dela huvudet i fyra klyftor och skär bort stocken. Skär kålen i grova strimlor.
  2. Smält matfettet i en järngryta eller annan tjockbottnad gryta. Fräs kålen och häll på sötningsmedlet.
  3. Tillsätt ättika och buljong och låt allt småkoka under lock tills kålen är mör och brun, 1–1.5 timme. Rör i grytan då och då så att kålen inte bränns vid.
  4. Spä om det behövs med lite buljong. Krydda med salt och vitpeppar.
3 december 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept