Krämig ansjovistårta med lins- och romvinägrett
Krämig ansjovistårta med lins- och romvinägrett
14 ingredienser
När du ska göra botten till tårtan och fyllningen har du god hjälp av en mixer eller matberedare. Tårtan ska stå i kyl i minst 4 timmar före servering.
Ingredienser
- 6 ansjovisfiléer (+ lagen)
- 2 rågkusar
- 1 gelatinblad
- 2 dl crème fraîche
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk kapris
Lins- och romvinägrett:
- 0,5 dl färdigkokta gröna linser
- 0,5 dl forellrom
- 2 msk rapsolja
- 1 msk citron, pressad
- salt
- vitpeppar
Du behöver också:
- plastfilm
- en form med löstagbar botten
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Värm upp 2 msk ansjovislag och smält gelatinet i kastrullen.
- Mixa ansjovisfiléerna, crème fraiche och vitlök. Lägg över i en skål och vänd ner kaprisen och gelatinet.
- Bryt rågkusarna i mindre bitar och mixa dem med 2 msk ansjovislag.
- Lägg plastfilm i formen och tyck ut brödblandningen till en botten. Häll på ansjovisblandningen och ställ i kylskåp i minst 4 timmar före servering.
- Blanda samman linser, rom, olja, citronsaft, salt och peppar. Servera till tårtan.