Pannacotta med blandade bär
Pannacotta med blandade bär
7 ingredienser
3h
En riktigt enkel GI-dessert med smak av lime och apelsin.
Ingredienser
- 2,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl yoghurt
- 1,5 gelatinblad
- 1 limefrukt
- 1 apelsin
- sötningsmedel, motsvarande 3 matskedar socker, läs på burken
- 6 dl blandade bär
Gör så här
- Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i cirka 10 minuter. Tvätta limen och apelsinen noggrant och riv av skalet fint.
- Koka upp grädden och ta av den från värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen.
- Lägg i citrusskalen i grädden och rör ner yoghurt, sötningsmedel och gelatinblad. Fördela i fyra portionsformar och låt stelna i kyl i 3-4 timmar.
- Dekorera med bären före servering.