Hemlagade köttbullar - GI vänliga
Hemlagade köttbullar - GI vänliga
9 ingredienser
45 min
Ett GI -vänligt recept på köttbullar som är lätta att göra.
Köttbullarna går bra att frysa.
Använd gärna ekologisk köttfärs, ägg och grädde när du gör den här rätten.
HälsomatKöttbullarGI - matBrunchPåskmatVardagsmiddagHusmanskost och receptklassikerSvensk/nordisk mat
Ingredienser
- 400 g fläskfärs
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 ägg
- 1 dl kaffegrädde
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk vitpeppar
- 1 krm malen kryddpeppar
- 1 krm malen ingefära
Gör så här
- Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i en stekpanna med smör.
- Blanda färsen och löken.
- Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
- Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund (15-20 minuter).
- Bryn köttbullarna i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.