Hemlagade köttbullar - GI vänliga

Hemlagade köttbullar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Hemlagade köttbullar - GI vänliga

9 ingredienser

45 min

Ett GI -vänligt recept på köttbullar som är lätta att göra.

Köttbullarna går bra att frysa.

Använd gärna ekologisk köttfärs, ägg och grädde när du gör den här rätten.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 400 g fläskfärs
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i en stekpanna med smör.
  2. Blanda färsen och löken.
  3. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
  4. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund (15-20 minuter).
  5. Bryn köttbullarna i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.