• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kryddiga lammracks

Grillade lammracks
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Kryddiga lammracks

6 steg att laga

9 ingredienser

Lammracks är väldigt gott att lägga på grillen. Det doftar underbart när man tillagar!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kg lammrack

Kryddblandning

  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk madras-curry
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk malen kryddpeppar
  • 1 msk cayennepeppar
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk malen svartpeppar
  • 0,5 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen.
  2. Gnid in köttet med kryddblandningen.
  3. Grilla på medelvärme över grå glödbädd med gallret nära elden.
  4. Grilla köttet ca 8 minuter per sida eller till en innertemperatur på 58-60 grader. Vill du ha helt genomstekt kött, grilla ytterligare en stund.
  5. Svep in köttet i aluminiumfolie.
  6. Låt köttet vila i ca 10 minuter före servering.