Kryddiga lammracks

4 röster
4
Grillade lammracks
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Lammracks är väldigt gott att lägga på grillen. Det doftar underbart när man tillagar!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg lammracks

Kryddblandning

  • 1 msk spiskummin, mald
  • 1 msk madras-curry
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk kryddpeppar, malen
  • 1 msk cayennepeppar
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk svartpeppar, malen
  • 0,5 tsk kanel, malen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen.
  2. Gnid in köttet med kryddblandningen.
  3. Grilla på medelvärme över grå glödbädd med gallret nära elden.
  4. Grilla köttet ca 8 minuter per sida eller till en innertemperatur på 58-60 grader. Vill du ha helt genomstekt kött, grilla ytterligare en stund.
  5. Svep in köttet i aluminiumfolie.
  6. Låt köttet vila i ca 10 minuter före servering.
25 mars 2010

Laddar fler recept...