Grönsallad med hyvlad morot

Grönsallad med hyvlad morot
Foto: Malte Danielsson

Grönsallad med hyvlad morot och smakrik paprikadressing där en god dressing är ”pricken över i”. Perfekt till picknick! Den här paprikadressingen är underbar och håller en vecka i kylen.

3 september 2010
4

Du behöver

  • 70 g blandad sallad (1 påse)
  • 2 st morötter
  • 2 st rostade paprikor på burk (1/2 burk)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st bladpersiljekvistar
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Ev lite chiliflakes

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Mixa paprika, vitlök och persilja i en mixer eller en matberedare.
  2. Tillsätt olja och vinäger och mixa till en jämn dressing. Smaka av med salt, peppar och ev lite chiliflakes.
  3. Lägg salladen i en skål. Skala morötterna och hyvla strimlor med en potatisskalare. Blanda ihop allt.
Kommentera receptet

Fler goda recept