Grönsallad med hyvlad morot

Grönsallad med hyvlad morot
Foto: Malte Danielsson
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

Grönsallad med hyvlad morot

Av: Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson

Från: GI Gourmet

10 ingredienser

Grönsallad med hyvlad morot och smakrik paprikadressing där en god dressing är ”pricken över i”. Perfekt till picknick! Den här paprikadressingen är underbar och håller en vecka i kylen.

Ingredienser

portioner
  • 70 g salladsmix [1 påse]
  • 2 morötter
  • 2 rostade paprikor, på burk [0,5 burk]
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 bladpersiljekvistar
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ev chiliflakes

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Mixa paprika, vitlök och persilja i en mixer eller en matberedare.
  2. Tillsätt olja och vinäger och mixa till en jämn dressing. Smaka av med salt, peppar och ev lite chiliflakes.
  3. Lägg salladen i en skål. Skala morötterna och hyvla strimlor med en potatisskalare. Blanda ihop allt.