Vildsvinsrulader med stekta vitlöksklyftor

Vildsvinsrulader med stekta vitlöksklyftor
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke
Gert Klötzke

Vildsvinsrulader med stekta vitlöksklyftor

0

23 ingredienser

En variant på klassiska kalvrulader med färs och persilja, fast med asiatiska influenser som stekta vitlöksklyftor till. Man fyller vildsvinsköttet med en vanlig fläskfärs för att få lite mer fett i, och man kan smaksätta färsen ytterligare med torkade frukter, örter eller andra favoritsmaker.

Receptet ger 4-6 portioner.

Om man vill, kan man smaksätta färsen med olika kryddor, örter, nötter, torkad frukt osv.

Ingredienser

  • 12 tunna skivor av vildsvinsstek
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 1 bit stjälkselleri
  • 2 msk olja
  • 3 dl mörk öl
  • 6 dl kalvbuljong (eller viltbuljong)
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 stjärnanis
  • 2 msk majsstärkelse
  • strösocker
  • salt
  • peppar

Fyllning

  • 150 g fläskfärs
  • 1 äggula
  • salt
  • peppar

garnityr

  • 5 klyftor vitlök
  • 2 tomater
  • 8 potatisar
  • 2 msk färsk bladpersilja, strimlad
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Skala och skiva löken och moroten grovt. Tärna sellerin grovt.
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen.
  3. Platta ut köttet mellan två oljade plastark, salta och peppra.
  4. Fördela fyllningen på köttskivorna, rulla ihop dem och sätt en tandpetare igenom varje rulad.
  5. Bryn ruladerna i oljan i en stekkastrull. Ta upp ruladerna när de är brynta och fräs grönsakerna i kastrullen.
  6. Lägg tillbaka ruladerna och häll på det mörka ölet. Låt det koka ner ordentligt.
  7. Tillsätt buljongen och kryddorna, låt det koka upp och sätt in kastrullen, med lock, i ugnen ca 1 timme.
  8. När ruladerna känns ordentligt möra, ta upp dem och ta ur tandpetarna.
  9. Skala vitlöksklyftorna, skiva dem på längden och stek dem i lite smör. Skala och kärna ur tomaterna, tärna dem.
  10. Skala potatisarna, skiva dem i ca ½ cm tjocka skivor och råstek dem.
  11. Blanda alltihop med persiljan till en sallad.
  12. Sila stekspadet från ruladerna och red det med maizena utrört i kallt vatten.
  13. Smaka av såsen med salt och lite socker. Lägg ner ruladerna i såsen och värm upp dem.
  14. Skiva upp ruladerna innan servering. Servera med garnityret.