Vildandsbröst med stekt sidfläsk

Vildandsbröst med stekt sidfläsk
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke
Gert Klötzke

Vildandsbröst med stekt sidfläsk

41

12 ingredienser

Vildand är ytterst lättlagad, det att bara steka bröstet, skära upp det och välja tillbehör man tycker om. Det behöver inte vara så krångligt.

Ingredienser

portioner4
  • 4 vildandsbröst
  • smör, till stekning
  • 100 g tärnat sidfläsk
  • 4 msk vinäger
  • 3 skivor vitt bröd, kantskuret
  • salt
  • peppar

Örtolja

  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 msk färsk oregano, hackad
  • 1 msk färsk, finhackad slätbladig persilja
  • 1 dl olivolja

Till servering

  • 1 förp salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra andbrösten och bryn dem hastigt i smör i en het stekpanna.
  2. Stek andbrösten i ugnen tills de har en innertemperatur på 58–60°, ca 10–15 min.
  3. Bryn sidfläsket tills det är gyllenbrunt. Häll över lite av vinägern.
  4. Tärna brödet och rosta tärningarna i ugnen eller stek i smör i stekpanna.
  5. Gör örtoljan och smaksätt den med lite vinäger, salt och peppar.
  6. Skölj salladen och slunga den torr. Skär upp andbrösten och lägg upp på tallrikar.
  7. Toppa med sallad och strö över fläsk- och brödtärningar. Ringla över örtoljan.