Rådjursstek på grönsaksbädd med senapssås

Rådjursstek på grönsaksbädd med senapssås
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke
Gert Klötzke

Rådjursstek på grönsaksbädd med senapssås

0

19 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 800 g rådjursinnanlår
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 8 vita sparrisstänger
  • 8 grön sparrisstänger
  • 8 morötter (små)
  • 4 små rättikor
  • 8 vaxbönor
  • 4 haricots verts
  • 1 röd paprika
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Sås

  • 2 äggulor
  • 1 msk vitt vin
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1-2 tsk grovkornig dijonsenap

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet, rulla det i folie som en smällkaramell och ugnstek det i 100º till 58º innertemperatur.
  2. Skala och putsa grönsakerna.
  3. Grilla paprikan så att du kan dra av skalet och dela den. Skär den sedan i snygga strimlor eller i någon annan form.
  4. Koka grönsakerna var för sig och spola kallt.
  5. Värm sedan i vatten och smör samt lite salt vid servering, så även paprikan.
  6. Vispa upp äggulorna på svag värme tillsammans med vitt vin och balsamico.
  7. Tillsätt olivolja i en tunn stråle under konstant vispning, smaka av med grov dijonsenap.
  8. Låt grönsakerna rinna av och lägg dem på tallriken.
  9. Ta upp köttet ur folien och stek det snabbt runt om för att få en härlig stekyta.
  10. Skiva upp köttet, placera det ovanpå grönsakerna och toppa med såsen.