Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Rådjursstek på grönsaksbädd med senapssås
Foto: Lars Paulsson
Rådjursstek på grönsaksbädd med senapssås
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Gert Klötzke
Från:
Skogens mat
19
ingredienser
Fest
Svensk/nordisk mat
Viltkött
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
portioner
800 g rådjursinnanlår
2 msk smör
salt
peppar
8 vita sparrisstänger
8 grön sparrisstänger
8 morötter (små)
4 små rättikor
8 vaxbönor
4 haricots verts
1 röd paprika
2 msk smör
salt
peppar
Sås
2 äggulor
1 msk vitt vin
2 tsk vit balsamvinäger
2 dl olivolja
1-2 tsk grovkornig dijonsenap
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Salta och peppra köttet, rulla det i folie som en smällkaramell och ugnstek
det i 100º till 58º innertemperatur.
Skala och putsa grönsakerna.
Grilla paprikan så att du kan dra av skalet och dela den. Skär den
sedan i snygga strimlor eller i någon annan form.
Koka grönsakerna var
för sig och spola kallt.
Värm sedan i vatten och smör samt lite salt vid
servering, så även paprikan.
Vispa upp äggulorna på svag värme tillsammans med vitt vin och
balsamico.
Tillsätt olivolja i en tunn stråle under konstant vispning,
smaka av med grov dijonsenap.
Låt grönsakerna rinna av och lägg dem på tallriken.
Ta upp köttet
ur folien och stek det snabbt runt om för att få en härlig stekyta.
Skiva
upp köttet, placera det ovanpå grönsakerna och toppa med såsen.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut