Rimmat ripbröst med potatissallad
Rimmat ripbröst med potatissallad
17 ingredienser
Det är enkelt att bara steka ripbröst och skära i skivor. Jag använder också gärna en rimning i femprocentig saltlösning. Det spelar ingen roll hur länge köttet ligger där, det blir aldrig för salt utan får en perfekt sälta som tränger in hela vägen.
Ingredienser
- saltlake 5 %
- 9,5 dl vatten
- 25 g salt
- 4 urbenade ripbröst
- 16-20 små runda potatisar
- 1 förp bacon
- 2 tomater
- 1 rödlök
- 2 salladslökar
- 0,5 msk kapris
- 0,5 msk rucolasallad
Vinägrett:
- 2 msk vinäger
- 2 msk vatten
- 2 msk olja
- 1 msk grovkornig dijonsenap
- salt
- peppar
Gör så här
- Lägg ripbrösten i saltlake.
- Sätt ugnen på 100 grader och rulla in ripbrösten i folie som en smällkaramell.
- Stek brösten i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader och låt vila 5 min.
- Ta bort folien skär köttet i tunna diagonala skivor.
- Gör under tiden potatissalladen. Tvätta och koka potatisen.
- Skär baconet i mindre bitar och knapperstek det. Häll bort fettet.
- Dela potatisen mitt itu, skala och kärna ur tomaterna, finhacka tomatköttet och rödlöken, skiva salladslöken.
- Blanda ihop potatis, tomat, rödlök, salladslök, kapris och hälften av baconet.
- Blanda ingredienserna till vinägretten och häll den över potatissalladen.
- Lägg ut ripskivorna på tallriken och lägg en klick av potatissalladen ovanpå.
- Toppa med rucolasallad och strö över resten av baconet.