Pasta med harfärssås och Västerbottensost

Foto: Lars Paulsson
Pasta med harfärssås och Västerbottensost
12 ingredienser
Såsen blir godast om den görs på hare, men det går också bra med annan viltfärs.
Ingredienser
- 0,5 kg harfärs
- 1 gul lök
- 0,5 morot
- 2 stjälkar stjälkselleri
- 2 msk olivolja
- 1 dl rött vin
- 6 tomater
- 1 tsk salt
- 2 dl mörk viltfond
- 400 g pasta
Till servering
- 100 g Västerbottensost
- 1 knippe färsk basilika
Gör så här
- Skala lök och morot. Skär dem och selleri i små tärningar. Fräs bitarna
- i olivolja tills de har fått fin färg.
- Tillsätt harfärsen och bryn den. Häll på
- vinet och koka tills vätskan nästan kokat bort.
- Skålla, skala och kärna ur tomaterna och finhacka dem. Tillsätt
- tomater, salt och fond i kastrullen med harfärs.
- Koka på medelvärme
- i 10–15 minuter. Smaka ev. av med ytterligare salt.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Riv osten och hacka
- basilikan.
- Blanda den kokta pastan med lite av såsen, lägg upp på varma
- tallrikar och häll på resten av såsen.
- Servera med riven ost och basilika.