En studsig kräftstjärtsoppa från Vättern

30 min
4
En studsig kräftstjärtsoppa från Vättern
Foto: TV4

Kräftsoppa med kräftost, hummerfond och morötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
5621 Laroche Bourgogne Réserve

2 maj 2013
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 min
4

Du behöver

  • 2 stora morötter
  • 1 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl koncentrerad hummerfond
  • 1 pkt Kavli kräftost
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar, efter smak
  • 12 uppklippta kräftstjärtar
  • dill för syns skull

Gör så här

  1. Riv morötterna. Fräs morötterna i smöret en kortare tid på hög värme. Tillsätt mjöl och rör om ("pudra" över). Tillsätt vatten och hummerfond och koka upp under omrörning.

  2. Tillsätt kräftosten, crème fraiche och vispa det slätt. Låt det småkoka 2-3 minuter. Tillsätt önskad smak med salt och peppar.
  3. Klipp upp stjärtarna och lägg i. Dekorera med dill! Kan serveras med en liten rostad toast till.
Kommentera receptet

Fler goda recept