Galette med sparris och dragon

Galette med sparris och dragon
Foto: TV4
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Galette med sparris och dragon

5

21 ingredienser

40 min

Vårens härligaste middag! Frasiga galetter fyllda med sparris, dragon och ost serverade med en krispig sallad på sockerärtor och solrosskott. Tips! I det här receptet använder Paul växtbaserade mejeriprodukter, de går utmärkt att byta mot vanliga mejeriprodukter om föredrar det. 

Ingredienser

portioner4
  • 1 dl havredryck
  • 2,5 dl vatten
  • 50 g mjölkfritt margarin, smält
  • 2,25 dl bovetemjöl (eller kikärtsmjöl)
  • 1 krm salt
  • 500 g grön sparris
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 knippe gräslök
  • 1 kruka dragon
  • 150 g växtbaserad crème fraiche
  • 50 g vegansk ost, riven
  • flingsalt
  • salt
  • svartpeppar
  • citronskal

Tillbehör

  • 150 g sockerärtor
  • 100 g solrosskott
  • 50 g solroskärnor, rostade
  • 1 msk champagnevinäger (eller annan vinäger)
  • 3 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Vispa ihop bovetemjöl med vatten och havredryck. Rör i smält margarin. Tillsätt salt och låt stå och svälla ca 10 minuter.
  2. Stek tunna galetter av smeten i margarin i en stekpanna. Galetter är som tunna pannkakor och steks bara på ena sidan. Gör du dem lite tjockare går det självklart bra att steka på bägge sidor.
  3. Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Skär av den nedre torra delen på sparrisen. Stek sparris i lite olivolja och flingsalt i en stekpanna tills de börjar mjukna. Tillsätt lök och sväng runt tills löken är glansig och mjuk.
  5. Blanda crème fraiche med lite finrivet citronskal och salt. Bred lite citronkräm på varje galette. Fördela den stekta sparrisen på och toppa med riven ost och dragon.
  6. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Värm i ugnen tills de är lite frasiga på ytan, ca 5 minuter.
  7. Rör ihop en vinägrett av vinäger, olivolja och salt. Strimla sockerärtorna.
  8. Blanda de strimlade sockerärtorna med solrosskott och rostade solroskärnor. Bjud salladen med galetterna.