Gäddqueneller med spenat och vitvinssås

0 röster
40 m
4

Ljuvliga queneller på gädda med vitvinssås, smörstekt spenat och kokt potatis. En riktigt härlig rätt både till helg och vardag.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Gäddqueneller

  • 400 g gäddfilé
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar, nymald
  • 4 dl grädde
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 2 l fiskbuljong

Vitvinssåsen

  • 1 dl vitt vin, friskt
  • 2 dl grädde
  • maizena

Servering

  • spenat, smörstekt
  • potatis, kokt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gäddqueneller
    Mal gäddfilén och lägg den i en matberedare med kniv. Kör den tills den är finfördelad. Tillsätt därefter ägg, salt och peppar. Fortsätt köra samtidigt som grädden tillsätts lite i taget.
  2. Ta ut färsen ur matberedaren, blanda i dill och sätt i kylen.
  3. Koka upp fiskbuljongen och pochera quenellerna 5-8 minuter beroende på storlek. Forma quenellerna till ägg genom att använda 2 matskedar doppade i kallt vatten.
  4. Vitvinssåsen
    Reducera 5 dl av fiskbuljongen till hälften tillsammans med friskt vitt vin. Slå i grädde och låt sjuda till lagom smak.
  5. Red såsen med maizena till önskad konsistens.
  6. Servering
    Värm quenellerna i lite av buljongen och servera med smörstekt spenat och kokt potatis. Nappera quenellerna med såsen.
16 april 2019

Laddar fler recept...