Gäddqueneller med spenat och vitvinssås

Gäddqueneller med spenat och vitvinssås

Gäddqueneller med spenat och vitvinssås

1

6 steg att laga

12 ingredienser

40 m

Ljuvliga queneller på gädda med vitvinssås, smörstekt spenat och kokt potatis. En riktigt härlig rätt både till helg och vardag.

Ingredienser

portioner4 portioner

Gäddqueneller

  • 400 g gäddfilé
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar, nymald
  • 4 dl grädde
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 2 l fiskbuljong

Vitvinssåsen

  • 1 dl vitt vin, friskt
  • 2 dl grädde
  • majsstärkelse

Servering

  • spenat, smörstekt
  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Gäddqueneller
    Mal gäddfilén och lägg den i en matberedare med kniv. Kör den tills den är finfördelad. Tillsätt därefter ägg, salt och peppar. Fortsätt köra samtidigt som grädden tillsätts lite i taget.
  2. Ta ut färsen ur matberedaren, blanda i dill och sätt i kylen.
  3. Koka upp fiskbuljongen och pochera quenellerna 5-8 minuter beroende på storlek. Forma quenellerna till ägg genom att använda 2 matskedar doppade i kallt vatten.
  4. Vitvinssåsen
    Reducera 5 dl av fiskbuljongen till hälften tillsammans med friskt vitt vin. Slå i grädde och låt sjuda till lagom smak.
  5. Red såsen med maizena till önskad konsistens.
  6. Servering
    Värm quenellerna i lite av buljongen och servera med smörstekt spenat och kokt potatis. Nappera quenellerna med såsen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer