Fyllda avokadoskal med räkor och kaviar, "Ranchens räkado"

Fyllda avokadoskal med räkor och kaviar, "Ranchens räkado"
Foto: TV4

Fyllda avokadoskal med räkor och kaviar, "Ranchens räkado"

Av: Helena - Strängnäs-Mariefred

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

25m

En snabblagad förrätt bestående av en krämig avokadoröra toppad med handskalade räkor och svart kaviar. Serveras med bröd och lime. 

Dryckesförslag:

Verdicchio

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 avokador
  • 1 dl crème fraîche
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade
  • 1-2 krm örtsalt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 200 g färska räkor
  • 4 tsk svart kaviar
  • ruccolasallad, garnering
  • 2 skivor formfranska
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Halvera avokadon och gröp ur köttet. Spara skalen.
  2. Mosa köttet lätt med en gaffel.
  3. Blanda avokadoköttet tillsammans med créme fraiche, vitlök, örtsalt och peppar. Smaka av.
  4. Lägg tillbaks röran i avokadoskalen.
  5. Skala räkorna.
  6. Garnera de fyllda avokadoskalen med räkor och 1 tsk svart kaviar/portion.

Servering

  1. Placera avokado halvorna på en bädd av ruccola.
  2. Dela brödet diagonalt och placera sedan en trekant bröd vid varje avokado halva tillsammans med en klyfta lime.