Fruktsallad med mascarponekräm och rostade nötter

18 röster
15 m
4
Fruktsallad med mascarponekräm och rostade nötter
Foto: Zeta

Zeta Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en lätt syrlighet.

Zeta mascarpone
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g blandad frukt (som apelsin, jordgubbar, vattenmelon och druvor)
  • 100 g blandade nötter (som valnötter, cashewnötter och pinjenötter)

Mascarponekräm

  • 250 g Zeta mascarpone
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 citron
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Skär frukten i bitar och lägg i en skål.
  2. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme i ca 4 minuter så de blir gyllenbruna.
  3. Lägg mascarponen i en skål tillsammans med creme fraichen.
  4. Riv det yttersta gula skalet på citronen och tillsätt det i skålen, pressa i halva citronen.
  5. Lägg i florsockret och blanda till en jämn smet.
  6. Smaka av, vill du ha en friskare och syrligare kräm så pressa i resten av citronen.
  7. Servera fruktsallden med nötterna och mascarponekrämen.
13 december 2016