I samarbete med Zeta

Fruktsallad med mascarponekräm och rostade nötter

11 röster
15 m
4
Fruktsallad med mascarponekräm och rostade nötter
Foto: Zeta

Servera en citronmascarpone med rostade nötter till fruktsalladen för att förhöja smakerna.
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!


Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 600 g blandad frukt, som apelsin, jordgubbar, vattenmelon och druvor
  • 100 g nötter, som valnötskärnor, cashewnötter och pinjenötter

Mascarponekräm

  • 250 g Zeta Mascarpone
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Skär frukten i bitar och lägg i en skål.
  2. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme i ca 4 minuter så de blir gyllenbruna.
  3. Lägg mascarponen i en skål tillsammans med creme fraichen.
  4. Riv det yttersta gula skalet på citronen och tillsätt det i skålen, pressa i halva citronen.
  5. Lägg i florsockret och blanda till en jämn smet.
  6. Smaka av, vill du ha en friskare och syrligare kräm så pressa i resten av citronen.
  7. Servera fruktsallden med nötterna och mascarponekrämen.
13 december 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept