Friterat ostron med majonnäs

Frida Ronge

Friterat ostron med majonnäs

8 ingredienser

30 min

Friterat ostron panerat i panko serverat med majonnäs. Perfekt för den som är nybörjare på ostron. 

Så öppnar du ostron: Stick in kniven i ”gångjärnet” på ostronet. Vicka kniven fram och tillbaka och pressa samtidigt försiktigt in kniven. När kniven är inne, så vrid om kniven tills ostronet öppnar sig.
Dra kniven längs med locket för att lossa på ostronet. Skär loss ostronet i botten vid muskelfästet.

Ingredienser

portioner
  • 4 ostron
  • 0,5 dl majonnäs
  • 4 citroner, klyftor
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl pankoströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk havssalt
  • 5 dl olja, för fritering

Gör så här

  1. Öppna ostronen och skrapa ur dem ur skalet.
  2. Vispa upp ett ägg. Vänd ostronen i mjöl, därefter, ägg och därefter panko.
  3. Fritera ostronet på 200 grader tills det har fått fin färg. Servera med majonnäs, citron och lite havssalt ur skalet.