Friterade wonton med lax

Christin Kashou
Ayla Canpunar

Friterade wonton med lax

Av: Christin Kashou, Ayla Canpunar

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

20 m

Härligt krispiga wontonark med en krämig laxröra kommer göra sig fint som en del av en buffé, som tillbehör eller en smaklig mellanrätt.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 20 wontonplattor
  • olja (till fritering)
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk risvinäger
  • 2 tsk sriracha (beroende på hur mycket hetta)
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 salladslökar
  • 350 g lax (salmalax)
  • färsk koriander (till garnering)

Gör så här

  1. Värm olja till ca 170 grader och fritera wontonarken. Ta hjälp av två pincetter för att enklare kunna forma arken till tacoskal. Fritera tills gyllenbruna och lägg sedan på hushållspapper.
  2. Blanda majonnäs, soja, ingefära, sesamolja, risvinäger, sriracha och sesamfrön i en skål.
  3. Skiva den ena salladslöken tunt och blanda samman med de övriga ingredienserna i skålen.
  4. Skiva laxen i kuber, 1x1 cm stora och blanda med röran.
  5. Fyll de friterade wontonskalen med laxröran och toppa med finhackad salladslök och koriander.