Friterade vannamei-räkor

9 röster
1 h 30 m
2-4
Friterade vannamei-räkor
Foto: Tv4
1 h 30 m
2-4

Du behöver

  • 12 vannamei-räkor, ASC-märkta, skalade och råa
  • 100 g rapsolja
  • 10 g vitlök, finhackad
  • 10 g ingefära, finhackad
  • 20 g salladslök, skivad
  • 12 grillspett, i bambu
  • 60 g majsstärkelse
  • 1 ägg, uppvispat
  • pankoströbröd
  • rapsolja, till fritering

Gör så här

  1. Blanda olja, vitlök, ingefära och salladslök till en marinad. Marinera räkorna en timme.
  2. Torka av räkorna och trä upp dem på grillspetten, detta går lättare om du skär några ytliga snitt i räkorna.
  3. Panera räkorna först i majsstärkelse, sedan ägg och sist panko. Fritera dem sedan gyllenbruna i 180-gradig olja.
  4. Låt dem rinna av på hushållspapper.
9 augusti 2019