Friterade vannamei-räkor

5 röster
1 h 30 m
2-4
Friterade vannamei-räkor
Foto: Tv4

Härligt krispiga räkor som panerats i panko och friterats gyllenbruna passar perfekt till helgens middag eller buffé.

Visa mer
1 h 30 m
2-4

Du behöver

  • 12 vannamei-räkor, ASC-märkta, skalade och råa
  • 100 g rapsolja
  • 10 g vitlök, finhackad
  • 10 g ingefära, finhackad
  • 20 g salladslök, skivad
  • 12 grillspett, i bambu
  • 60 g majsstärkelse
  • 1 ägg, uppvispat
  • pankoströbröd
  • rapsolja, till fritering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda olja, vitlök, ingefära och salladslök till en marinad. Marinera räkorna en timme.
  2. Torka av räkorna och trä upp dem på grillspetten, detta går lättare om du skär några ytliga snitt i räkorna.
  3. Panera räkorna först i majsstärkelse, sedan ägg och sist panko. Fritera dem sedan gyllenbruna i 180-gradig olja.
  4. Låt dem rinna av på hushållspapper.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...