Friterade vannamei-räkor

Friterade vannamei-räkor
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Friterade vannamei-räkor

9

4 steg att laga

10 ingredienser

1 h 30 m

Härligt krispiga räkor som panerats i panko och friterats gyllenbruna passar perfekt till helgens middag eller buffé.

Ingredienser

portioner2 - 4 portioner
  • 12 vannamei-räkor, ASC-märkta, skalade och råa
  • 100 g rapsolja
  • 10 g vitlök, finhackad
  • 10 g ingefära, finhackad
  • 20 g salladslök, skivad
  • 12 grillspett, i bambu
  • 60 g majsstärkelse
  • 1 ägg, uppvispat
  • pankoströbröd
  • rapsolja, till fritering

Gör så här

  1. Blanda olja, vitlök, ingefära och salladslök till en marinad. Marinera räkorna en timme.
  2. Torka av räkorna och trä upp dem på grillspetten, detta går lättare om du skär några ytliga snitt i räkorna.
  3. Panera räkorna först i majsstärkelse, sedan ägg och sist panko. Fritera dem sedan gyllenbruna i 180-gradig olja.
  4. Låt dem rinna av på hushållspapper.