• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Friterade tortillas med krabbröra

Friterade tortillas med krabbröra
Foto: TV4

Friterade tortillas med krabbröra

2 steg att laga

14 ingredienser

30 m

Tostada de Cangrejo - små friterade tortillabröd toppade med en het och krämig räkröra.

Dryckestips! Ishusets lager, Barlindbeer, Bohus-Börkö

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Tostadas

  • 12 majstortillas
  • frityrolja
  • salt

Krabbröra

  • 300 g färskt krabbkött
  • 2 tomater
  • 0,5 silverlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5-1 jalapeño, urkärnad
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 limefrukt, saften
  • salt
  • 2 dl cosmopolitansallad, finskuren
  • 8 rädisor, strimlade

Gör så här

  1. Tostadas
    Värm oljan i en stekpanna eller kastrull till ca 170 grader. Lägg i en tortilla och fritera tills gyllenbrun ca 1 minut. Låt rinna av på papper. Salta.
  2. Tostadas de Cangrejo
    Finhacka krabbköttet och kärna ur och finhacka tomaterna. Finhacka silverlök, vitlök, jalapeño och koriander. Blanda samtliga ingredienser och blanda. Smaka av med salt. Lägg sallad på en tostada. Fyll på tostadan med krabbröra, toppa med rädisor och garnera med korianderblad.