Friterade ”Crassostrea Gigas” i ostrontaco

Friterade ”Crassostrea Gigas” i ostrontaco
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Friterade ”Crassostrea Gigas” i ostrontaco

5

18 ingredienser

20 m

Friterade ”Crassostrea Gigas” i ostrontaco är en spännande och smakrik rätt att test i helgen.

Ingredienser

portioner4
  • 8 ostron (japanska jätteostron)
  • majsstärkelse
  • 1 ägg, uppvispat
  • pankoströbröd (glutenfri vid behov)
  • 100 g vitkål, finstrimlad
  • 1 rödlök, finstrimlad
  • 50 g majonnäs
  • salt
  • 2 droppar tabasco
  • olja (till fritering)
  • 4 tortillabröd (gärna minimajstortillas)
  • isbergssallad, finstrimlad

Ssamjangsås

  • 4 msk bönpasta (doen-jang sojabönpasta)
  • 3 msk chilipasta (gochujang chilipasta)
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja, rostad
  • 1 msk lönnsirap
  • 3 klyftor vitlök, finhackade

Gör så här

  1. Öppna ostronen och ta ur dem från skalen. Skölj av dem, torka lätt och vänd dem i majsstärkelse.
  2. Vänd dem sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbröd.
  3. Gör en coleslaw av vitkål, rödlök, majonnäs och smaksätt med salt och tabasco.
  4. Stek tortillabröden i torr panna och håll dem varma.
  5. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera ostronen tills de blivit gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper.
  6. Bottna ett tortillabröd med strimlad isbergssallad, toppa med coleslaw och ostronen. Ringla över ssamjangsås (se recept nedan), vik ihop och njut!
  7. Ssamjangsås
    Vispa ihop samtliga ingredienser till såsen, sen är den klar!