Friterade ”Crassostrea Gigas” i ostrontaco
Friterade ”Crassostrea Gigas” i ostrontaco
18 ingredienser
20 m
Friterade ”Crassostrea Gigas” i ostrontaco är en spännande och smakrik rätt att test i helgen.
Ingredienser
- 8 ostron (japanska jätteostron)
- majsstärkelse
- 1 ägg, uppvispat
- pankoströbröd (glutenfri vid behov)
- 100 g vitkål, finstrimlad
- 1 rödlök, finstrimlad
- 50 g majonnäs
- salt
- 2 droppar tabasco
- olja (till fritering)
- 4 tortillabröd (gärna minimajstortillas)
- isbergssallad, finstrimlad
Ssamjangsås
- 4 msk bönpasta (doen-jang sojabönpasta)
- 3 msk chilipasta (gochujang chilipasta)
- 2 msk risvinäger
- 1 msk sesamolja, rostad
- 1 msk lönnsirap
- 3 klyftor vitlök, finhackade
Gör så här
- Öppna ostronen och ta ur dem från skalen. Skölj av dem, torka lätt och vänd dem i majsstärkelse.
- Vänd dem sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbröd.
- Gör en coleslaw av vitkål, rödlök, majonnäs och smaksätt med salt och tabasco.
- Stek tortillabröden i torr panna och håll dem varma.
- Hetta upp oljan till 180 grader och fritera ostronen tills de blivit gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper.
- Bottna ett tortillabröd med strimlad isbergssallad, toppa med coleslaw och ostronen. Ringla över ssamjangsås (se recept nedan), vik ihop och njut!
Ssamjangsås
- Vispa ihop samtliga ingredienser till såsen, sen är den klar!