Friterad rödräka i salladsblad med limemajo

NYHET
Friterad rödräka i salladsblad med limemajo
Foto: TV4

Friterad rödräka i salladsblad med limemajo

28 ingredienser

30 min

"Dill, asiatiska smaker och räka eller kräfta är en otrolig kombo som imponerar på alla. Ett perfekt bubbelsnacks! Men också svingött att servera på ett stort fat med salladsblad, ris, lite fler goda grönsaker och såser så har du en plockmiddag som är toppen." /Klara Ingemyr

Ingredienser

portioner

Limemajonnäs

  • 3-4 msk Hellmann's majonnäs
  • 0,5 limefrukt, saft och zest
  • 2-3 blad thaibasilika (eller koriander)
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Dressing

  • 1 msk crispy chili oil
  • 1 msk soja (ljus)
  • 1 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 tsk strösocker
  • 2-3 droppar sesamolja
  • 1-2 tsk fisksås
  • färsk dill
  • 1 msk vatten
  • ev chilifrukt (för starkare dressingen)

Friterad rödräka

  • 0,5 gurka
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 ägg
  • 4 rödräka (eller kräftstjärtar)
  • 2 dl rapsolja (till fritering)
  • salt

Servering

  • 4 blad sallad (hjärtsallad)
  • grön chilifrukt
  • 0,5 kruka dill
  • färsk dill
  • färsk thaibasilika

Gör så här

Limemajonnäs

  1. Rör ihop alla ingredienser till majonnäsen.
  2. Låt stå fram till servering.

Dressing

  1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Låt även den stå fram till servering.

Friterad rödräka

  1. Skala och gröp ur gurkan.
  2. Tärna gurkan smått och pressa över lime. Låt stå.
  3. Häll vetemjöl och panko i varsin skål samt knäck ägget i en tredje. Vispa upp ägget lite snabbt.
  4. Vänd rödräkorna en och en i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  5. Hetta upp rapsolja i en kastrull och fritera sedan rödräkorna hastigt tills de har fått fin yta och blivit krispiga.
  6. Låt räkorna rinna av på hushållspapper och salta dem.

Servering

  1. Lägg rödräkorna i salladsblad och toppa med gurkan, skivad chili samt örter.
  2. Klicka ut majonnäsen och skeda över dressingen precis innan servering.