Friterad aubergine med honung

koket.se
friterad aubergine med honung
Johan Backéus
Birgit Malmcrona
Johan Backéus
Birgit Malmcrona

Friterad aubergine med honung

Av: Johan Backéus, Birgit Malmcrona

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

20 m

Har du testat att fritera aubergine? Med lite salt och honung blir det ett riktigt härligt tilltugg.

Se Johan Backéus laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 2 msk majsstärkelse
  • salt
  • 2 msk flytande honung
  • olja (att fritera i)

Gör så här

  1. Skär auberginen i stavar, behåll gärna skalet på.
  2. Salta stavarna lätt och låt stå tills de börjar vätska sig, det tar ca 5 minuter.
  3. Sila sedan av vätskan.
  4. Rör runt auberginestavarna i maizena.
  5. Fritera stavarna i en kastrull eller fritös på 190 grader tills de får en lätt gyllenbrun färg. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
  6. Servera de friterade auberginestavarna i en skål, salta lätt och ringla honungen över.