Kantarellpizza

3 röster

Ett snabbfixat tilltugg att servera på kräftskivan - eller på vilken fest som helst.

Här hittar du Fredrik Erikssons

Kryddostboucheer med kräftor och kantareller

.

Visa mer

Du behöver

  • 1 st rulle smördeg eller 4 ark
  • 3 dl lagrad svensk ost, Västerbotten, Cheddar, Svecia
  • 2 st små rödlökar
  • 1 l kantareller
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl gräddfil
  • 1 knippe krondill
  • 1 dl finskuren gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut plattorna på en plåt och riv osten över.
  3. Skiva löken och kantarellerna grovt.
  4. Vänd runt dem i olivolja och lite flingsalt, så att de börjar svettas.
  5. Salt och vitpeppra.
  6. Grädda den i ugnen ca 12 minuter.
  7. Ta ut den och garnera med krondill, gräddfil och gräslök på toppen.
  8. Skär rutor och servera pizzan ljummen.
6 augusti 2010
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept