Grönkålsallad med äpple
Grönkålsallad med äpple
8 ingredienser
15 min
Grönkålsallad med äpple, senapsvinägrett och apelsin. Ännu ett sätt att servera den nyttiga grönkålen.
Ingredienser
- 0,5 grönkålstånd
- 1 äpple Ingrid Marie, tärnat
- 1 apelsin, filéad
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 1 msk grovkornig dijonsenap
- 2 msk solrosolja
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Plocka grönkålen från stocken och koka det i lättsaltat vatten i 1 minut, kyl ner i isvatten så att den behåller sin gröna färg.
- Blanda vinägern och oljan med senapen i en skål eller bunke. Vänd ner den kokta grönkålen och smaka av med salt och vitpeppar.
- Tärna äpplet och filéa apelsinerna, det vill säga skär bort skal och hinnor och skär sen ut hinnfria klyftor ur varje fack.
- Blanda frukten med salladen och servera omgående, den kan missfärgas om den ställs i kylen över natten.