Marinerade melonkulor med sorbet
Marinerade melonkulor med sorbet
9 ingredienser
6h 45 min
Frisk melonsorbet med melonkulor marinerade i anis-och pernodlag.
Ingredienser
Sorbet
- 600 g ogenmelon
- 100 g vitt vin
- 60 g strösocker
- 1 msk portvin
- 1 äggvita
Sockerlag till melonkulorna:
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 2 stjärnanis
- 2 msk pernod
Gör så här
- Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull, koka en kvart och kyl den sedan. Skär ut några melonkulor med ett kuljärn och marinera dem några timmar i den kalla lagen, som nu spetsas med Pernod.
- Blanda alla ingredienserna till sorbeten i mixer och frys omedelbart i glasmaskin för att behålla all luft som pressats in i mixern.
- När sorbeten börjar tjockna, tillsätt en lätt vispad äggvita och kör färdigt. Förvara sorbeten i frysen, men inte för kallt.
- Ta ut den i god tid. Servera den mjuk med de marinerade melonkulorna.