Äggost

2 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 l mjölk
  • 4 l filmjölk
  • 10 st ägg
  • socker, efter smak
  • björnbärssylt

Gör så här

  1. Häll mjölken i en kastrull, vispa ihop äggen och filmjölken och häll det i kastrullen.
  2. Värm under omrörning på medelvärme.
  3. Efter ungefär en timma når blandningen 90 grader och skär sig (det ska den göra).
  4. Ta av kastrullen från spisen och låt den stå i cirka 30 minuter.
  5. Placera en äggostform (finns att beställa på nätet) eller ett durkslag över en bunke.
  6. Med en hålslev lägger du sedan ett lager äggost i formen, strö sedan på lite socker och så ett lager till med ost, fortsätt tills formen är fylld.
  7. Låt äggosten stå över natten så att vasslen rinner av.
  8. Servera den kall med björnbärssylt.
30 maj 2011

Fler goda recept