Smördegspizza med lök, ost och kantareller

Fredrik Eriksson ny

Smördegspizza med lök, ost och kantareller

8 ingredienser

Enkelt och snabblagat tilltugg med svamp: smördegspizza på färdig smördeg med lök, kryddost och kantareller.

Ingredienser

portioner6 - 8 som tilltugg)
  • 3 färska sommarlökar
  • 250 g färdig smördeg, på rulle
  • 3 dl prästost, riven (eller kryddost)
  • 1 l kantareller
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar, nymald
  • färska örter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Strimla färsklöken och hacka kantarellerna väldigt grovt.
  3. Rulla ut smördegen i en långpanna. Strö över ost, fördela kantareller och lök jämnt över osten.
  4. Ringla olivolja över alltihop och salta och peppra.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Ta ut smördegspizzan och låt den svalna något. Toppa med färska örter.