Frasiga smördegsknyten med rökta räkor & löjrom

Frasiga smördegsknyten med rökta räkor & löjrom

Frasiga smördegsknyten med rökta räkor & löjrom

Av: Linda - Arvidsjaur

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m

Frasig förrätt på smördegsknyten fyllda med ost och äggstanning serverade med rökta räkor, löjrom och frisk crème fraich.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smördeg
  • 1,5 dl Västerbottensost, riven
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • 4 msk löjrom
  • 6 msk crème fraîche
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 16 rökta räkor

Gör så här

  1. Sätt i gång ugnen 225 grader.
  2. Dela smördegen i fyra rutor, placera varje ruta i en ugnsfast muffinsplåt. Fördela västerbottensosten i varje knyte.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt mjölken, vispa igen och tillsätt saltet. Häll sedan äggstamningen i knytena.
  4. Placera formen i mitten av ugnen, grädda i 12 minuter.
  5. Låt kallna 5-10 minuter innan servering.
  6. Dekorera med löjrom, créme fraiche, fin hackad rödlök, rökta räkor och ett fruktigt vitt vin.