Frasiga smördegsknyten med rökta räkor & löjrom

Frasiga smördegsknyten med rökta räkor & löjrom

Frasiga smördegsknyten med rökta räkor & löjrom

35

5 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Frasig förrätt på smördegsknyten fyllda med ost och äggstanning serverade med rökta räkor, löjrom och frisk crème fraich.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 100 g smördeg
  • 1,5 dl västerbottensost, riven
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • 4 msk löjrom
  • 6 msk crème fraîche
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 16 rökta räkor

Gör så här

  1. Sätt i gång ugnen 225 grader.
  2. Dela smördegen i fyra rutor, placera varje ruta i en ugnsfast muffinsplåt. Fördela västerbottensosten i varje knyte.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt mjölken, vispa igen och tillsätt saltet. Häll sedan äggstamningen i knytena.
  4. Placera formen i mitten av ugnen, grädda i 12 minuter. Låt kallna 5-10 minuter innan servering.
  5. Dekorera med löjrom, créme fraiche, fin hackad rödlök, rökta räkor och ett fruktigt vitt vin.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer