Frasiga kroketter med padrones och vitlöksmajonnäs

15 röster
45 min
4
Frasiga kroketter med padrones och vitlöksmajonnäs
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g pimiento de padrón
  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron [1,5 msk saft]
  • tabasco
  • flingsalt

Kroketter

  • 1 kg potatis
  • 1 dl mjölk
  • 250 g mozzarellaost
  • 2 klyfta vitlök
  • 4 salladslökar
  • salt
  • peppar
  • vetemjöl, ägg och panko till panering
  • olja, till fritering
  • persilja och citron, till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Blanda ihop majonnäs, pressad vitlök och citronsaft. Smaka av med tabasco.
  3. Skär mozzarellaosten i små tärningar. Finhacka salladslöken.
  4. Mosa potatisen grovt och blanda med mjölk, salt och peppar. Vänd ner osten, salladslök och finriven vitlök i moset.
  5. Forma till små bollar. Vänd först runt i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko.
  6. Värm oljan till 180 grader i en kastrull. Fritera kroketterna i oljan, några åt gången, tills de är gyllenbruna. Låt svalan på galler.
  7. Stek pimientos de padron tills de fått rejält med färg, de ska få lite svart yta, i olivolja. Strö över flingsalt.
  8. Servera padrones och kroketter med vitlöksmajonnäsen. Garnera med persilja samt citronklyftor.
15 september 2018