• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Frasig laxburgare med avokado och coleslaw

Frasig laxburgare med avokado och coleslaw
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Frasig laxburgare med avokado och coleslaw

5 steg att laga

25 ingredienser

Panerad och krispig laxburgare med citron, serveras med syrlig avokadosallad och en krämig och god coleslaw.

Ingredienser

4 portioner

Fiskburgare

  • 500 g lax, tärnad och lätt fryst
  • 1 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • smör, till stekning

Avokadosallad

  • 2 avokador
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 rödlök, skalad
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • olivolja

coleslaw

  • 400 g vitkål
  • 1 morot, skalad
  • 2 dl majonnäs (hemgjord eller t ex Hellmann's)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

bröd

  • 4 hamburgerbröd, fina briochebröd utan sesamfrön
  • olivolja

Gör så här

  1. Laxburgare
    Mixa laxen snabbt med salt och peppar. Häll i ägg och grädde. Mixa snabbt så färsen går ihop. Smaka av med citronskal och ev. mer salt
  2. Forma 4 burgare. Panera försiktigt i panko och stek på medelvärme i smör till fisken är klar.
  3. Avokadosallad
    Dela, kärna ur och klyfta avokadon. Hacka persilja och skiva rödlöken tunt. Smaka av med vinäger, salt, peppar och olivolja.
  4. Coleslaw
    Strimla vitkålen tunt, riv moroten. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Bröd
    Pensla insidan av brödet med olivolja. Rosta i ugnen på 250 grader så de blir krispiga.