Frasig laxburgare med avokado och coleslaw
Frasig laxburgare med avokado och coleslaw
25 ingredienser
Panerad och krispig laxburgare med citron, serveras med syrlig avokadosallad och en krämig och god coleslaw.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Fiskburgare
- 500 g lax, tärnad och lätt fryst
- 1 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 citron, skalet
- salt
- svartpeppar
- 2-3 dl pankoströbröd
- smör, till stekning
Avokadosallad
- 2 avokador
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 1 rödlök, skalad
- 1 tsk rödvinsvinäger
- salt
- peppar
- olivolja
coleslaw
- 400 g vitkål
- 1 morot, skalad
- 2 dl majonnäs (hemgjord eller t ex Hellmann's)
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk malen spiskummin
- salt
- svartpeppar
bröd
- 4 hamburgerbröd, fina briochebröd utan sesamfrön
- olivolja
Gör så här
Laxburgare
- Mixa laxen snabbt med salt och peppar. Häll i ägg och grädde. Mixa snabbt så färsen går ihop. Smaka av med citronskal och ev. mer salt
- Forma 4 burgare. Panera försiktigt i panko och stek på medelvärme i smör till fisken är klar.
Avokadosallad
- Dela, kärna ur och klyfta avokadon. Hacka persilja och skiva rödlöken tunt. Smaka av med vinäger, salt, peppar och olivolja.
Coleslaw
- Strimla vitkålen tunt, riv moroten. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Bröd
- Pensla insidan av brödet med olivolja. Rosta i ugnen på 250 grader så de blir krispiga.