Frasig laxburgare med avokado och coleslaw

Spela video Frasig laxburgare med avokado och coleslaw
Foto: TV4
4

Du behöver

Fiskburgare

  • 500 g lax, tärnad och lätt fryst
  • 1 ägg
  • 2 dl grädde 40 %
  • 1 citron, skalet
  • salt och svartpeppar
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • smör till stekning

Avokadosallad

  • 2 avokado
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 rödlök, skalad
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • olivolja

Coleslaw

  • 400 g vitkål
  • 1 morot, skalad
  • 2 dl majonnäs, hemgjord eller t ex Hellmans
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt och svartpeppar

Bröd

  • 4 hamburgerbröd, fina briochebröd utan sesamfrön
  • olivolja

Gör så här

  1. Laxburgare
    Mixa laxen snabbt med salt och peppar. Häll i ägg och grädde. Mixa snabbt så färsen går ihop. Smaka av med citronskal och ev. mer salt
  2. Forma 4 burgare. Panera försiktigt i panko och stek på medelvärme i smör till fisken är klar.
  3. Avokadosallad
    Dela, kärna ur och klyfta avokadon. Hacka persilja och skiva rödlöken tunt. Smaka av med vinäger, salt, peppar och olivolja.
  4. Coleslaw
    Strimla vitkålen tunt, riv moroten. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Bröd
    Pensla insidan av brödet med olivolja. Rosta i ugnen på 250 grader så de blir krispiga.
Kommentera receptet

Fler goda recept