Frasig fiskburgare med Tommys dragonsås

POPULÄRT
Frasig fiskburgare med Tommys dragonsås
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Frasig fiskburgare med Tommys dragonsås

69

7 steg att laga

12 ingredienser

25 m

Tommy Myllymäkis version av fiskburgare. Laxen blir härligt frasig med pankoströbröd och serveras till bifftomat, sallad och dragonsås.

Här hittar du en se & gör-film där Tommy visar hur du slår en majonnäs.

läs mer
Kökets kurser
Tommys såskurs promoruta

Tommy lär dig allt om såser i Kökets såskurs.
Läs mer & se trailer >>

Ingredienser

portioner4 portioner

Sås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 saltgurka
  • 2 msk kapris
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 kruka färsk dragon

Fiskburgare

  • 600 g hel lax i bit
  • 2 dl pankoströbröd
  • matolja, till stekning

Servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 bifftomat
  • krispsallad

Gör så här

  1. Börja med att blanda såsen.
  2. Sätt ugnen på grilleffekt på 150 grader.
  3. Hacka saltgurka, dragonblad och kapris fint till små bitar. Blanda ihop tillsammans med dijonsenap, yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
  4. Skär bitar av laxen, till önskad storlek och ca 1 centimeter tjocka. Salta laxen och vänd den i pankoströbröd så den täcker laxen runt om.
  5. Dela tomaten i centimetertjocka skivor och baka bröden i ugnen i ca 5 minuter.
  6. Stek laxen i matolja på medelhög värme i ca 1-2 minuter per sida. Låt laxen vila och stek tomaten i samma stekpanna, 1 min på varje sida.
  7. Montera laxburgaren med sallad, dressing, stekt tomat och lax.