Fräsch toast skagen

Fräsch toast skagen
Foto: Tv4

Fräsch toast skagen

Av: Johannes - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

45 m

En fräsch toast skagen med krispiga örtchips är alltid en vinnande favorit som förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Örtchips

  • ca 1 dl olivolja
  • 1 knippe örter (dill, gräslök, basilika)
  • salt
  • cayennepeppar
  • 1-2 minibaguetter

Toast skagen

  • ca 350 g havskräftor, handskadade och MSC-märkta
  • ca 350 g räkor, handskadade och MSC-märkta
  • 0,5 rödlök
  • 1 knippe örter (dill, gräslök)
  • 1 citron
  • 1 tsk stenbitsrom, MSC-märkta
  • löjrom, MSC-märkta
  • 2-3 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraîche, 38 %
  • 4 skivor formfranska
  • salt

Gör så här

Örtchips

  1. Värm oljan lätt. Lägg örterna i en mixer, töm över oljan i mixern och mixa rejält tills du får en slät örtolja. Tillsätt salt och cayennepeppar och kyl.
  2. Skär chips av minibaguetten och pensla dem med oljan. Rosta i ugnen på 200 grader några minuter tills de får färg.

Toast skagen

  1. Hacka havskräftorna i små bitar, skölj och låt dem rinna av. Skölj också räkorna och låt rinna av.
  2. Finhacka rödlöken, gräslöken och dillen. Riv cirka 1 tsk citronskal och blanda skaldjuren med rödlöken, gräslöken, dillen och citronskalet.
  3. Tillsätt majonnäs och crème fraiche. Om röran blir för torr så tillsätt mer majonnäs. Röran får inte bli för rinnig, då den faller isär vid servering.
  4. Skär rostbrödet i en rund ring. Pensla på örtoljan du använt till chipsen och rosta i ugnen på 200 grader några minuter tills de får färg.