Förtrollande torsk, ugnsbakad torsk med pistachio salsa

45m
4
Förtrollande torsk, ugnsbakad torsk med pistachio salsa
Foto: TV4
45m
4

Du behöver

Fisk och pistagesalsa

  • 50 g smör
  • 800 g färsk torskfilé
  • 6 msk pistagenötter, finhackade
  • 3 msk citron juice och zest
  • 1 dl persilja
  • 0,5 röd chili
  • 1 msk olivolja

Mos

  • 600 g sötpotatis
  • 2 potatisar, stora
  • 0,5 röd chili
  • 0,5 citron, 
juice
  • 1 nypa salt
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Smörsås

  • 3 msk smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2-3 msk sojasås
  • 1 tsk chili, finhackad
  • 1 msk persilja

Gör så här

  1. Fisk och pistagesalsa
    Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg skivat smör i en ugnssäker form
  3. Skär ner torsken i jämna bitar och lägg i formen.
  4. Blanda pistagenötter, citron juice, citron zest, persilja, chili och olivolja i en skål och lägg över fisken.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen i 12-15 minuter.
  6. Mos
    Skala potatisarna och skär i mindre bitar. Lägg i en stor kastrull.
  7. Skär chilin i mitten och lägg i kastrullen samt citron juice.
  8. Täck med vatten och tillsätt salt och koka upp.
  9. Låt småkoka i 10-15 minuter tills potatisen är mjuk.
  10. Häll av vattnet och tar chilin ur kastrullen.
  11. Späd och mosa ihop potatisen med smöret.
  12. Smaka av med salt och peppar.
  13. Smörsås
    Smält smöret i en kastrull och låt koka på svag värme i 15 minuter, eller tills smöret blir brunt.
  14. Blanda lök, vitlök, sojasås, chili och persilja med smöret och servera.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept