Forest Etoile skogsservering

Forest Etoile skogsservering
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Forest Etoile skogsservering

16 ingredienser

30 m + tid i ugn

Friterade kroketter med svamp, béchamelsås och anka tillsammans med en smörstekt toast gör sig riktigt bra som tilltugg i höst.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 4 anka (lår)
  • 1 msk karljohan olja
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 300 g mjölk
  • 1-2 msk torkad svamp (Karl Johan pulver)
  • 200 g blandad svamp
  • 150 g vetemjöl
  • 3 ägg
  • 100 g pankoströbröd
  • 200 g ostronskivling
  • 2 skivor vitt bröd
  • 50 g syltlök
  • tagetesört
  • 1 schalottenlök
  • salt

Gör så här

  1. Brässera anklåren med lite olja över natten i ugnen på 86 grader.
  2. Plocka sedan bort ben och skinn från anklåren.
  3. Smält smör och mjöl och tillsätt mjölken. Koka ihop till en béchamelsås och smaka av med torkad svamp, salt och olja.
  4. Hacka och stek den blandade svampen. Blanda ner svampen och anklåren i béchamelsåsen.
  5. Låt kallna och forma till kroketter.
  6. Panera kroketterna i mjöl, ägg och panko. Fritera vid servering.
  7. Strimla och stek ostronskivlingen. Fyll sedan brödskivorna med den stekta svampen.
  8. Smörstek brödet och toppa med syltlök, tagetesört och friterad schalottenlök. Servera kroketterna till.