Fläskkarré med mexikansk rub och majssallad

koket.se
Fläskkarré med mexikansk rub och majssallad
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Fläskkarré med mexikansk rub och majssallad

17 ingredienser

20 m

En underbar variant på tacos. Gemsallad fylls med grillad fläskkarré, majs- och bönsallad samt en syrlig gräddfilssås.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kött

  • 4 skivor fläskkarré [ca 800 g]

Rub

  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 msk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver eller lökpulver

dressing

  • 3 dl gräddfil
  • salt
  • 2 limefrukter
  • 1 tsk strösocker

Tillbehör

  • 4 gemsallad
  • 4 majskolvar, förkokta
  • 1 förp färdigkokta svarta bönor
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Sätt på grillen. Blanda rubben och massera in den i köttet. Låt stå minst 5 min.
  2. Blanda gräddfil, skalet av lime, juicen från en lime och sockret, smaka av med salt. Ställ dressingen åt sidan.
  3. Stek nu köttet på hög värme på grillen i ca 4 min eller tills innertemperaturen är 65 grader, vänd var 30:e sekund. Ta av från grillen och låt vila minst 5 min.
  4. Smörj in majskolven i olja, salta och lägg på grillen. Grilla tills den blivit gyllenbrun.
  5. Med en kniv, skär av majsen från majskolven. Häll av och skölj de svarta bönorna. Blanda sedan dem tillsammans med majsen, smaka av med salt, olivolja och hackad koriander.
  6. Dela tomaten och plocka bladen på gemsalladen. Servera genom att fylla salladsbladen med lite av varje. Majs och bönor i botten, tunt skivat kött, limedressingen, tomater och avsluta med att toppa med koriander.