Flamberad hummer

0 röster
4
Flamberad hummer
Foto: TV4

Det här är en klassisk entrérätt som man kunde njuta på restaurang förr. Varning: håll dig borta från köksfläkten när du flamberar.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 humrar, kokta
  • 1 tsk schalottenlök, hackad
  • 1 msk smör
  • 2 cl konjak
  • 2 cl pernod
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g färsk spenat
  • 1 tsk färsk körvel, hackad
  • 1 tsk citronsaft, pressad

Gör så här

  1. Fräs schalottenlöken i smör i en traktörpanna. Knäck klorna försiktigt och plocka ur köttet. Rensa stjärten. Lägg efter några minuter i köttet från humrarna. Fräs ett ögonblick.
  2. Slå i konjak och pernod. Antänd och låt brinna ut.
  3. Häll på grädde och koka några minuter så att såsen blir simmig. Lägg i spenaten och hetta upp. Krydda med körvel och citronsaft.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept